Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

29 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ για το Αλσος και την ΑΕΚ (Βουλη 29-7-14)


Νικη Φουντα: «Το γήπεδο της ΑΕΚ έχει γίνει γεφύρι της Αρτας. Θέλουμε λύση και για τους κατοίκους και για τους φιλάθλους. Δεν αντιτιθέμεθα αρκεί να γίνει στον ιδιόκτητο χώρο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η αλλαγή του χαρακτήρα του Αλσους για μας είναι ανεπίτρεπτη. Θεωρούμε ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει στο χώρο που ανήκει στην ερασιτεχνική χωρίς παραχωρήσεις. Επίσης εκτιμάμε ότι η άμεση ή η έμμεση χρηματοδότηση κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών πρέπει να σταματήσει. Είμαστε αντίθετοι στις προβλέψεις για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ενώ και τα φαινόμενα τραμπουξκισμού εναντίον των κατοίκων είναι απαράδεκτα.  

Θέτουμε τρεις όρους για να ψηφίσουμε τα άρθρα 81 και 82, αλλά και το νομοσχέδιο στο σύνολο.
1. Να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας του Αλσους με αλλαγή στην παράγραφο 4 του άρθρου 81.
2. Θέλουμε επιβεβαίωση για τα τρία στρέμματα ότι απαιτούνται και πρέπει να παραχωρηθούν για να γίνει το έργο και
3. Να διατηρηθεί το περιβαντολογικό ισοζύγιο και να εισαχθεί ρύθμιση για τα τρία στρέμματα με πρόβλεψη να αντικατασταθούν με έκταση ίσου ή και μικρότερου εμβαδού για την ανακούφιση των κατοίκων και τη διατήρηση του χαρακτήρα της Νέας Φιλαδέλφειας.

 Επίσης να πω ότι η «Αγιά Σοφιά» στη μακέτα είναι πολύ κακή. Η αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων με σωστούς όρους εκτιμώ ότι υπονομεύεται κατά την ταπεινή μου γνώση και ότι υποβαθμίζεται μορφολογικά και αισθητικά η περιοχή. Η αναφορά στην Αγιά Σοφιά να αποτελεί μόνο ιερό συμβολισμό! Η αρχιτεκτονική είναι κακή! Θέλουμε να υπερψηφίσουμε το ρυθμιστικό, αλλά θα περιμένουμε και θα τοποθετηθώ στη δευτερολογία μου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου