Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

13 Μαρτίου 2013

Ο Χρόνης Διαμαντοπουλος εκ μερους της Νεολαιας ΔΗΜΑΡ για το ΚΕΘΕΑ



Αντιπροσωπεία της νεολαίας της ΔΗΜΑΡ επισκέφτηκε το ΚΕΘΕΑ για να ενημερωθεί για τους τρόπους δράσης κατά της μάστιγας των ναρκωτικών αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού.
Η αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε να προωθήσει κοινοβουλευτικά την επίλυση των προβλημάτων του ΚΕΘΕΑ. Δηλώσεις έκανε ο Χρόνης Διαμαντόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της γραμματείας της οργάνωσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.


 Μαζί με την αντιπροσωπεία της  Νεολαίας της ΔΗΜΑΡ ήταν και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα.

Η ουσιοεξάρτηση είναι ένα εξαιρετικά πολυσύνθετο φαινόμενο με σοβαρότατες κοινωνικές αλλά και οικονομικές προεκτάσεις. Είναι απαραίτητη η συνεχής δραστηριοποίηση στο θέμα της καλύτερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για το μείζον αυτό πρόβλημα, που συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο γενικά, αλλά και στη νεολαία ειδικότερα.Το δικαίωμα στην απεξάρτηση και τη θεραπεία είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ασθενή και η επιλογή από τον ασθενή της θεραπευτικής μεθόδου που του ταιριάζει είναι ανθρώπινο δικαίωμα που δεν μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση .
Υποστηρίζουμε τα δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης και ζητάμε τον πλουραλισμό των θεραπευτικών μεθόδων και την ενίσχυση των νοσοκομειακών δομών, αντιτιθέμενοι στη μείωση κονδυλίων που πλήττει έναν πολύ ευαίσθητο νεανικό πληθυσμό και τις οικογένειές τους.

Στον πυρήνα όλων των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων βρίσκεται η αντιμετώπιση του χρήστη ως ασθενούς. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, η νεολαία της ΔΗΜΑΡ θεωρεί απαραίτητη την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών που να συμβάλλουν στην πρόληψη, στη θεραπεία με δυνατότητα επιλογής από ολόκληρη την σύγχρονη θεραπευτική γκάμα και στην κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου