Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

31 Ιανουαρίου 2012

Φ. Κουβελης: Μπορούμε μαζί να μετακινήσουμε την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου από την βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται προς σοσιαλιστική προοδευτική κατεύθυνση.


Το PSI, το λεγόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, δεν αρκεί από μόνο του να αντιμετωπίσει την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας ιδιαίτερα όταν με την προτεινόμενη εφαρμογή θα απαξιώσει περαιτέρω τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μετά την απομείωση που υπέστησαν από τα τοξικά ομόλογα. Με την διαπίστωση αυτή ξεκίνησε ο Φώτης Κουβέλης την ομιλία του την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που περιλαμβάνει , συνέχισε, έχουν στόχο εκτός των άλλων,  την μείωση του κατώτατου μισθού σε ένα περιβάλλον οξυμένης ανεργίας, όλα αυτά τα μέτρα εκτός από ανήθικα είναι και αναποτελεσματικά για την  αντιμετώπιση της ύφεσης. Μόνο με αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής μέσα από ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα 20-30 δις ευρώ σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, πρόταση την οποία έχει καταθέσει η Δημοκρατική Αριστερά τόσο στον προηγούμενο πρωθυπουργό όσο και στον σημερινό, μπορεί να αποτελέσει τη βάση αντιμετώπισης της ύφεσης.

Δεν προτείνουμε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την φυγή από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή αλλά με αίσθημα εύθηνης καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για τα λεγόμενα ισοδύναμα καταψηφίζοντας το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους. Πρέπει να συγκρουστούμε με ότι γέννησε το νεοφιλελεύθερο και πελατειακό σύστημα που εφαρμόσθηκε στην χώρα. Η διαφθορά και η παραοικονομία ελέγχει και κατέχει το 40% του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ).

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η παρούσα υπερτροφική κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου κινείται στην σιδηροτροχιά της προηγούμενης και ότι οι κοινωνικοί ανασχηματισμοί που συντελούνται θα αναζητήσουν νέους πολιτικούς συσχετισμούς και μέσα σε αυτή την μεταβολή η Δημοκρατική Αριστερά ζητά την ψήφο σας όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να μπορέσουμε μαζί να μετακινήσουμε την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου από την βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται προς σοσιαλιστική προοδευτική κατεύθυνση. Μέσα από βαθειές μεταρρυθμιστικές τομές μπορεί ο τόπος να βγει στο ξέφωτο.

Ακολούθως ο Φώτης Κουβέλης έκοψε την πίτα της τοπικής πολιτικής επιτροπής παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών συμπολιτών.

«14 Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αναγέννηση» σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα διοργανώσουν σεμινάρια παγκόσμιας ιστορίας με τίτλο: «14 Μικρά Μαθήματα Για Έναν Μεγάλο Κόσμο».
Τα μαθήματα αρχίζουν από 1η Φεβρουαρίου 2012 και για 14 εβδομάδες, κάθε Τετάρτη στις στις 18:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα μαθήματα θα προσφερθούν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιστορικό, κα Μαρία Ευθυμίου και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στα μαθήματα αυτά θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν οι μεγάλες τομές και φάσεις της ανθρώπινης ιστορίας και να αναδειχθούν τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης, δίνοντας έμφαση  στις κεντρικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους. Τα μαθήματα θα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

30 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενόψει της Συνόδου Κορυφής - Πρόταση για ειδικό πενταετές αναπτυξιακό πακέτο



Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα αναπτυξιακά έργα που θα τονώσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα στον αντίποδα της λογικής της αποψίλωσης των μισθών και της εσωτερικής υποτίμησης.

Η Σύνοδος Κορυφής είναι αναγκαίο να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η δημιουργία ενός ξεχωριστού ταμείου που θα αξιοποιεί τα αδιάθετα των άλλων ταμείων και θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τις υπερχρεωμένες χώρες με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης είναι εφικτό και χρήσιμο μέτρο.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Συνόδου του Ιουλίου και της πρόσφατης απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου επαναφέρουμε την πρόταση μας για το ειδικό πενταετές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 20-30δις Ευρώ, που θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση και διαδικασίες εγγυήσεων για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και έργων, με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, συνεισφορά ελληνικού Δημοσίου, χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιωτική χρηματοδότηση από δάνεια τραπεζών και ιδιωτών.

25 Ιανουαρίου 2012

Δευτερη η ΔΗΜΑΡ στη δημοσκοπηση με 13% Vprc-(Περιοδικο ΕΠΙΚΑΙΡΑ)

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ΝΔ με 30,5%, την δεύτερη η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ακριβώς ποσοστό(12,5%). Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο, με ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό (12%) από τα προηγούμενα τρία κόμματα.

 Την πέμπτη θέση στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Vprc που δημοσιεύεται αναλυτικά στο αυριανό τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα».

Η νέα δημοσκόπηση αποτυπώνει την κρίση του πολιτικού συστήματος με την διάχυση της ψήφου σε πολλά κόμματα, από τα οποία το ΛΑΟΣ, που βρίσκεται σε καθοδική πορεία, διεκδικεί ποσοστό 6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο όριακό για την είσοδο στη Βουλή 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία, το Αρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή μοιράζονται το ίδιο ποσοστό(2.5%). Περίπου 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 0,7% το Κόμμα Κυνηγών, που εμφανίζεται πλέον σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα, αν αποτυπωθούν και στις επόμενες δημοσκοπήσεις, μεγαλώνουν την αβεβαιότητα για τις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις: η ΝΔ που δεν χάνει αλλά και δεν κερδίζει σε εκλογική δύναμη, δεν μπορεί να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση ούτε με το ΛΑΟΣ ούτε όμως και με το ΠΑΣΟΚ, αν τα δύο τελευταία συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία. Περισσότερα ομως στοιχεία και αναλύσεις , παράλληλα με την δημοσίευση των εντυπωσιακών νέων δεδομένων στα «Επίκαιρα».
πηγή: cretalive.gr και http://topontiki.gr/article/28982

Ο Φώτης Κουβέλης την Δευτερα 30/1 στη Νεα Φιλαδελφεια


24 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: για το PSI και το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης

Δηλώσεις του υπεύθυνου για θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη για το PSI και το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης 

 Για το PSI και το Eurogroup

Η ηγεσία της ΕΕ, που έχει επιβάλει τη λύση του PSI+,έχει τελικά και τη μείζονα ευθύνη να οδηγήσει σε οριστική συμφωνία με τους πιστωτές με όρους που θα καθιστούν βιώσιμο το  χρέος της χώρας μας.

Για τη συλλογική σύμβαση εργασίας
Η Εθνική Σύμβαση είναι απολύτως προσδιορισμένη: Αφορά κατώτατους μισθούς, ωριμάνσεις τους, 13-14 μισθό, ετήσιες αυξήσεις. Είναι κατοχυρωμένη με αγώνες εκατονταετίας, με διεθνείς συμβάσεις. Την υπογραφή τους οι κοινωνικοί ανταγωνιστές οφείλουν να τη σεβαστούν. Κάθε άλλη μεθόδευση και προπάντων Πράξη Ν. Περιεχομένου για κατάργησή  της θα αποτελεί όνειδος.

21 Ιανουαρίου 2012

Ο Φωτης Κουβελης εκοψε την πιττα της ΔΗΜΑΡ, το φλουρι στη Νεολαια



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης την Κυριακή 21/1/12 έκοψε την πίττα του κόμματος παρουσία πολλών φίλων και μελών του κόμματος στα γραφεία Αγ. Κωνσταντίνου 40 στην Αθήνα. Παρόντες ήταν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, ανάμεσά τους πολλοί Δήμαρχοι, άνθρωποι του πολιτισμού και των επιστημών και πολλοί νέοι αλλά και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης. 
Από τους «Ελεύθερους Πολίτες» παρευρέθηκε ο βουλευτής Β. Οικονόμου όπως επίσης και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Λεβέντης καθώς και εκπρόσωποι της κίνησης γύρω από το περιοδικό «Μεταρρύθμιση». Παρόν ήταν  ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης και ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης

Ορισμένοι απο τους Δημάρχους
Η κοπή





Μόρτζος, Στεφανίδης και Ιωακειμίδης
Κακουλίδης, Μπέζος, Λια Βιτάλη, Κουτσομύτης και Φιφή Πρωτογερέλλη

Λυκούδης, Καμίνης, Κουβέλης, Μπέζος
Κοσμοσυρροή
Το φλουρι ... για τους δυσπιστους
Ο Ηλίας μας 
Η Κοραλια Καράλη και ο Γιώργος Γεωγλερής
ο Γιάννης Παπαθεοδώρου μέλλος της Εκτελεστικής γραμματείας, υπεύθυνος του τμήματος πολιτισμού

Β. Οικονόμου
Ο Χάρης Πασβαντίδης
 
Ο Χ. Μαυροκεφαλίδης στο καλωσόρισμα




16 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στην Πρώτη Γραμμή - 16/01/2012(video) -Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα

 

«Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε ως μηχανισμός αποκάθαρσης, ούτε ως κολυμβήθρα του σιλωάμ.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο άσκησης εξουσίας, πρόσθεσε ότι «κόκκινη» γραμμή θα πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας με άλλη πολιτική και επανέλαβε την πρότασή του για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

«Η κρίση είναι διαχειρίσιμη», είπε ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι τα έσοδα δε θα πρέπει να προκύπτουν από περικοπή μισθών και επέμεινε ότι θα πρέπει να αντιπαρατεθεί το ισοδύναμο και να διευρυνθεί στοιχειωδώς ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.

Σύμφωνα με το πρώτο Βαρόμετρο του 2012 της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη καταγράφει εκρηκτική άνοδο. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%.

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.

15 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Να αποσυνδεθεί το τέλος ακινητων απο τη ΔΕΗ




Την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας μειώνεται απελπιστικά, αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Είναι βέβαιο ότι αυτή η πολιτική της ΔΕΗ, σε λίγο  θα οδηγήσει πολλά νοικοκυριά  και επιχειρήσεις στο σκοτάδι.
Οι συνεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αποδεικνύουν  τα σοβαρά προβλήματα και τις ανεπάρκειες της διοικητικής ικανότητας του κράτους και των ΔΕΚΟ. Οι ευρισκόμενοι σε θέση ευθύνης  τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο αρμόδιο υπουργείο είναι εκτεθειμένοι για αυτές τις απαράδεκτες επιλογές.
Η πρόσθετη φορολόγηση σε όλα τα ακίνητα και μάλιστα μέσω της ΔΕΗ ήταν εξαρχής απαράδεκτο μέτρο. Οι παλινωδίες και οι αστοχίες του κυβερνητικού επιτελείου αναφορικά με το θέμα της είσπραξης προκαλούν απόγνωση, ταλαιπωρία και σύγχυση στους πολίτες. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν λύνεται ούτε με διευκρινιστικές εγκυκλίους, ούτε με διαρροές για μελλοντικές αλλαγές. 

Υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος. Πέραν της συγκεκριμένης εντολής να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, επιβάλλεται η κυβέρνηση να προβεί  άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση από το μέτρο, με ρυθμίσεις και κριτήρια εισοδηματικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με  προοπτική την τελική αποσύνδεση της είσπραξης του όποιου τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ. 

14 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Η Β΄Αθηνας ξορκισε το δίσεκτο 2012 και τις προφητείες των Μάγια


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της Πολιτικής Επιτροπής της Β΄ Αθήνας που έγινε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 στα γραφεία του κόμματος στην Αγ. Κωνσταντίνου 40. Με καλή μουσική , σπιτικούς μεζέδες και άφθονο κρασί ευχήθηκαν όλοι το 2012 να είναι η χρονιά του κόμματος και η δράση του να βοηθήσει την κοινωνία να σταθεί όρθια. Πλούσιο φωτορεπορτάζ.
Ο Γραμματέας της Β΄Αθηνας Θράσος Φωτεινός
Η μια απο τις ορχήστρες



Η αριστερή πτέρυγα

Λυκουδης, Φωτενός και Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα


Το χορευτικό

Ο Ανδρέας Παπαδοπουλος δεν τραγουδά με την δευτερη ορχήστρα αλλα ανακοινωνει δημοσκοπικά αποτελέσματα για την ΔΗΜΑΡ που σκόρπισαν μεγάλο ενθουσιασμό

Η δεξια πτερυγα



Το Ηρακλειο ...

 Καλή χρονιά σε όλους, με κουράγιο, αλληλεγγύη  και αγώνα η κοινωνία να σταθεί όρθια.







12 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έρευνα σε καταθέσεις βουλευτών στο εξωτερικό και τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν δήλωση μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, με την οποία παρέχουν το δικαίωμα να ερευνηθεί αν υπάρχουν καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία.
    Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, προτείνουν, επίσης, να υποχρεωθούν όλοι οι βουλευτές να παράσχουν εξουσιοδότηση για έρευνα κάθε περιουσιακού στοιχείου στην οποιαδήποτε χώρα.     Επισημαίνουν ότι η πολιτική διαφάνεια είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
            Ταυτόχρονα η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει :

•    Δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα. Την ώρα που η κοινωνία στενάζει δεν μπορεί να μοιράζει η πολιτεία αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των κομμάτων
•    Να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση, όπως έχει συμβεί με τους μισθούς όλων όσοι πληρώνονται από το δημόσιο.
•    Οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.
•    Να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα αποζημίωσης από τη συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

11 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Μέτρα για τις υπέρογκες επιβαρύνσεις των Πιστωτικών καρτών


Προς τον κ. Υπουργό
Οικονομικών
Θέμα: Μέτρα για τις υπέρογκες επιβαρύνσεις των Πιστωτικών  καρτών

Χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την εξυπηρέτηση των δανείων τους και των πιστωτικών καρτών, πρόβλημα που προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης και οι κυβερνήσεις δεν είχαν και δεν  έχουν δείξει τη διάθεση να το αντιμετωπίσουν.
Η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες τραπεζικές αγορές στην Ευρώπη στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Τα επιτόκια του «πλαστικού χρήματος» διαμορφώνονται σήμερα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα που αγγίζουν ακόμα και το 22% (συνολική ετήσια επιβάρυνση), σε ότι αφορά τις αγορές με πιστωτικές κάρτες. Γιατί για τις αναλήψεις μετρητών με πιστωτική κάρτα το επιτόκιο έχει απογειωθεί.

Τα υψηλά επιτόκια συνοδεύονται από μια σειρά από «καπέλα» και ψιλά γράμματα, που κάνουν την εξυπηρέτηση των καρτών ακόμη πιο δύσκολη, όπως για παράδειγμα, στις αναλήψεις μετρητών, οι τόκοι «μετρούν» από την πρώτη κιόλας μέρα της συναλλαγής. Αντίστοιχα, αν κάποιος δεν πληρώσει έγκαιρα ολόκληρο το ποσό της οφειλής, επιβαρύνεται με τόκους για το σύνολο και όχι για το κομμάτι το οποίο έχει αφήσει ανεξόφλητο. Κατά  καιρούς βέβαια έχουν βγει και δικαστικές αποφάσεις για παράνομες χρεώσεις από τις τράπεζες,  όμως τα τραπεζικά ιδρύματα καταφέρνουν να τις ξεπερνούν προβαίνοντας σε μια σειρά άλλων χρεώσεων
Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να προβεί σε μέτρα προστασίας, κατ’ αντιστοιχία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που θα προβλέπουν την απαγόρευση  των παράνομων κερδών από τις τράπεζες αλλά και να μεριμνήσει  για τη μείωση των εξαιρετικά υψηλών επιτοκίων. Την περίοδο μάλιστα που έχει αναλάβει σημαντικό βάρος και ευθύνη χορήγησης δεκάδων δις, σε  μετρητά και εγγυήσεις, για την στήριξη και ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να προστατεύσουν τους κατόχους καρτών; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να περιοριστούν οι καταχρηστικές συμπεριφορές των Τραπεζών καθώς και να εφαρμοστούν δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγει σωρεία για την άρση της καταχρηστικής και παράνομης προμήθειας κατά την ανάληψη μετρητών με πιστωτική; Εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Ένωση  Ελληνικών  Τραπεζών προκειμένου να μειωθούν, εξειδικευμένα, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών;
9.1.12
Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος  Τσούκαλης
Γρηγόρης  Ψαριανός

5 Ιανουαρίου 2012

Nα καλωσορίσουμε το 2012 με χαμόγελο και ελπίδα-Παρασκευη και 13, 8μμ

 
 Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ

Παρασκευή και 13
αποφασίσαμε με μουσική καλή,
φίλους παλιούς και νέους,
κρασί και μεζέ ρεφενέ
να ξορκίσουμε το δίσεκτο έτος και τις προφητείες των Μάγια
και να καλωσορίσουμε το 2012 με χαμόγελο και ελπίδα!

Στα γραφεία μας, Αγίου Κωνσταντίνου 40,
Στην αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» και ώρα 8.00 μ.μ.

Υ.Γ. η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 2ευρώ για τους μουσικούς μας κι ότι άλλο προκύψει…

Υ.Γ.2 κρασί και μεζές ρεφενέ...σε δύσκολους καιρούς αλλάζουμε συνήθειες, ο καθένας από το σπίτι του σε κρασί ή μεζέ φέρνει ότι θέλει…

Υ.Γ.3 ο καθένας φέρνει το κέφι του για να γλεντήσει…

Πολιτική Επιτροπή Β Αθήνας
 
 

2 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Θανάση Λεβέντη στους απεργούς της Χαλυβουργικής



Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής το βουλευτή Αττικής ,Θανάση Λεβέντη, επισκέφτηκε την πρώτη μέρα του έτους τους απεργούς-εργαζόμενους στη Χαλυβουργική. Ο Θ. Λεβέντης συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ΔΗΜΑΡ στον αγώνα που κάνουν ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους, αλλά και για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.
63 μερες απεργιας

1 Ιανουαρίου 2012

Ευχη: Το 2012 να βρεί την κοινωνία ΟΡΘΙΑ

Τι θα θέλαμε να φέρει το 2012 πρώτο πρώτο; Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου. Αυτό πρώτα. Κι ύστερα ανοίγει ο δρόμος για όλα τα υπόλοιπα: εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ανακούφιση των αδυνάτων, παραγωγική ανασυγκρότηση...
... Τα συνεχή μέτρα που επιβάλλονται είναι δυσβάσταχτα, αναποτελεσματικά και κυρίως είναι άδικα, άνισα και στερούνται της κοινωνικής ηθικής. Καλπάζει η διαφθορά, η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή. Αυτή η κοινωνία δικαιούται να σταθεί όρθια, να διεκδικήσει δρόμους προκοπής και αισιοδοξίας. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα με άλλα ασχολείται, αλλού κοιτάει. Την ίδια ώρα η κοινωνία ζει τη δική της αγωνία και πρέπει να προωθήσει τις δικές της διεκδικήσεις. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία και τον πολίτη, είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η διεκδίκηση.