Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

27 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Παπούλια - Κουβέλη για τη Σύνοδο Κορυφής


Συζητήθηκε το περιεχόμενο των όσων θα αναδείξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 Το ζήτημα της ανάπτυξης ετέθη σε πρώτο πλάνο ως πλαίσιο διεκδίκησης για διέξοδο από την κρίση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, - και με το βλέμμα στις πληττόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου - , κατά τη συζήτηση που είχαν, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ., κ. Φώτης Κουβέλης.

Η συνάντησή τους, η οποία διήρκεσε 25 λεπτά, το μεσημέρι της Τετάρτης (27.6.2012), εξέπεμψε «σήμα» εθνικής ενότητας και αρραγούς εθνικού μετώπου, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Παπούλιας θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ως κρίσιμη παράμετρος ετέθη το γεγονός ότι η ύφεση αποτελεί πρόβλημα που δεν «ακουμπά» μόνο την Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου, αλλά συνολικά την Ευρώπη. Έτσι, κατά τη συζήτηση, υπήρξαν αναφορές στις αναπτυξιακές δυνατότητες ως εργαλείο για οικονομική ανάκαμψη, στο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και στο ζήτημα της ανάγκης μέτρων ανακούφισης στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ., κ. Κουβέλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει της συμμετοχής του στην Σύνοδο Κορυφής, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Ανταλλάξαμε απόψεις και διαμορφώσαμε το περιεχόμενο των όσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι μια ενδιαφέρουσα Σύνοδος, εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη και οι απόψεις της Ελλάδας πρέπει να διατυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το πράξει.

Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με την έννοια ότι η ύφεση δεν είναι μόνο πρόβλημα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ότι η απουσία ανάπτυξης δεν είναι μόνο ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά γίνεται συνολικότερο, γενικότερο πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια η ένταξη στην οικονομική διακυβέρνηση του μεγέθους της ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι μια σημαντική διεκδίκηση, όσο βέβαια και η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία, με το δεδομένο ότι τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί, στη βάση του μνημονίου, δεν είναι μόνο αδυσώπητα, αλλά είναι και αναποτελεσματικά.
Στη Σύνοδο Κορυφής είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει και θα αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα».

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου