Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

30 Απριλίου 2011

Έφυγε ο Λάκης Σάντας, ο ηρωας που κατεβασε την σβαστικα απο την Ακροπολη



Σήμερα, 30 Απριλίου 2011 έφυγε, αφού έδωσε την τελευταία του μάχη, ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας. Σε ένα μήνα ακριβώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από το κατέβασμα της μισητής σβάστικας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Γεννήθηκε στις 22/2 του 1922 και η καταγωγή του ήταν από τη Λευκάδα. Αυτό που κυρίως διέκρινε τον Απόστολο Σάντα ήταν ότι μέχρι το τέλος παρέμεινε αγνός ιδεολόγος. Έλεγε: “Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, “ανώνυμοι”.”

Ο Απόστολος Σάντας  ανέβασε τις αξίες του ήθους, της ηθικής και της ανιδιοτέλειας στα ύψη. Πάντα απλός και πάντα σεμνός.

Μανώλης Γλέζος - Λάκης Σάντας 2/3 στην ΕΤ1
Δειτε το βιντεο

 http://www.youtube.com/watch?v=VX2-LlYQWnI&feature=player_embedded







απο: http://www.antinews.gr/

28 Απριλίου 2011

Μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους, όπως η θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, εισηγούνται οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Φωτ. Κουβέλης, Θαν. Λεβέντης, Νικ. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.



"Κανένα σύστημα κοινωνικής προστασίας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως δίχτυ ασφαλείας ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό χωρίς ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", 

 υπογραμμίσαν  οι  βουλευτές  της Δημοκρατικής Αριστεράς. Φωτ. Κουβέλης, Θαν. Λεβέντης, Νικ. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή σημειώνοντας ότι παρόμοια προγράμματα εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο σε 23 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Προτείνουν επίσης την επέκταση του προνοιακού επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια.

Ζητούν τη σταδιακή αντικατάσταση των "άνισων και πολυάριθμων" οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων από ένα ενιαίο επίδομα παιδιού, με έναρξη καταβολής από το πρώτο παιδί, καθώς και την ενοποίηση των επιδομάτων ΑμεΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μορφής αναπηρίας.

Τάσσονται υπέρ του ανασχεδιασμού του επιδόματος ενοικίου σε μη ανταποδοτική βάση, ώστε να ωφελούνται και φτωχές οικογένειες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του ΟΕΚ.


Κάνουν αναφορά στην ανάγκη λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της αναβάθμισης των δομών προστασίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες και την υποστήριξη των προνοιακών προγραμμάτων.

Προτείνουν αναδιοργάνωση του δικτύου παιδικών σταθμών σε κάθε δήμο της χώρας, την αύξηση της χρηματοδότησης των προνοιακών ιδρυμάτων

Ζητούν την εγγύηση της πρόσβασης στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία, τη στέγαση και την παιδεία σε μετανάστες που πληρούν βασικές προϋποθέσεις, όπως η μακροχρόνια παραμονή στην Ελλάδα, αλλά και την πρόσβαση των μεταναστών χωρίς χαρτιά την παροχή επείγουσας κοινωνικής βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης.

27 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την Έκθεση της Eurostat αναφορικά με το έλλειμμα



Ακριβώς ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης ελλείμματος και χρέους-αποτέλεσμα των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- τα δυο αυτά μεγέθη παραμένουν δυσθεώρητα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, αντί των κυβερνητικών ασκήσεων επί χάρτου του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015, επιμένει σταθερά ότι πρέπει να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή της ύφεσης, στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και που θα εγγυώνται ότι ο έλεγχος του ελλείμματος δεν θα αντιστρατεύεται το δικαίωμα στην εργασία, αλλά αντιθέτως θα τη στηρίζει.

26 Απριλίου 2011

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 1986-ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ 2011: 25 ΧΡΟΝΙΑ «ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ» ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ



Στις 26 Απριλίου 2011, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ. Οι οδυνηρές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, είναι πασίγνωστες και διόλου αμελητέες – (χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο και λευχαιμία, δραματική ποσοστιαία αύξηση καρκίνων, δυσπλασίες σε νεογέννητα…).

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Κράτη και επιχειρήσεις, με γνώμονα το κέρδος και δόλωμα τη δήθεν «καθαρή» και «φτηνή» ενέργεια (ας μην μιλήσουμε για τα πυρηνικά απόβλητα και το κόστος διαχείρισής τους…) εξακολουθούν να επενδύουν στην πυρηνική ενέργεια αψηφώντας τους θανάσιμους κινδύνους. Η εν εξελίξει πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, μιας χώρας με προηγμένη τεχνολογία και πρωτοπόρου στην πολιτική προστασία, αποδεικνύει ότι ο πυρηνικός όλεθρος παραμονεύει πάντα, πέρα από τις όποιες επίσημες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις.

Στη γειτονιά μας, μαύρα πυρηνικά σύννεφα σκιάζουν τον ορίζοντα. Εργοστάσια που ήδη λειτουργούν (το απαρχαιωμένο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία) και άλλα που σχεδιάζονται για τα αμέσως επόμενα χρόνια (Τουρκία, Ρουμανία, FYROM, Βουλγαρία, Αλβανία), δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό πυρηνικής απειλής γύρω από την Ελλάδα. Οι παρούσες και οι επερχόμενες γενιές δεν μπορούν πλέον να αδιαφορούν.



25 χρόνια μετά το πρώτο καμπανάκι, το δεύτερο καμπανάκι ήχησε στη μακρινή(;) Ιαπωνία. Πριν είναι πολύ αργά, ας κάνουμε ό,τι επιβάλλει η κοινή λογική για την επιβίωση του είδους μας και του πλανήτη: ας βροντοφωνάξουμε όχι στα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Είναι ένας αγώνας που οφείλουμε να κερδίσουμε.
 
ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ–
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  

21 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για την 44ή επέτειο της επιβολής της χούντας των συνταγματαρχών


«Η 44ή επέτειος της επιβολής της χούντας των συνταγματαρχών βρίσκει τη χώρα σε μια κρίσιμη καμπή και την κοινωνία αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Ο φόβος για το αύριο έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονης απογοήτευσης για τους πολίτες.

Οι συγκρίσεις με το 1967, όμως, σε κάθε περίπτωση είναι άστοχες και ιστορικά λαθεμένες. Παρά ταύτα, είναι επίκαιροι οι αγώνες για εμβάθυνση της δημοκρατίας, για περισσότερο κοινωνικό κράτος, για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Οι γενιές της Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα έκαναν σε μεγάλο βαθμό το καθήκον τους. Σήμερα απαιτείται η ενεργοποίηση της κοινωνίας, η κατάθεση ρεαλιστικών εναλλακτικών προτάσεων, το αγωνιστικό και διεκδικητικό φρόνημα. Αυτά πρέπει να είναι τα σύγχρονα προτάγματα».

20 Απριλίου 2011

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ



Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με θέμα τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων των μελών της.
Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Φώτη Κουβέλη, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω χρεώσεις:
Γ. Γεωργάτος: Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκά, Διεθνείς Σχέσεις
Β. Ζορκάδης: Οργανωτικό Γραφείο
Γ. Κακουλίδης: Τομέας Επικοινωνίας
Δ. Καλλιπολίτη: Οργανωτικό Γραφείο
Σ. Λιβαδάς: Τομέας Οικολογίας
Θ. Μαργαρίτης: Γραφείο Τύπου, Νεολαία
Χ. Μαυροκεφαλίδης: Οικονομική Διεύθυνση, Οργανωτικό Γραφείο
Σ. Μπαγεώργος: Υπεύθυνος Οργανωτικού Γραφείου
Α. Νεφελούδης: Τομέας Αυτοδιοίκησης, Τομέας Υγείας, Οργανωτικό Γραφείο
Γ. Πανούσης: Τομέας Δικαιοσύνης, Θεσμών, Δικαιωμάτων
Σ. Παπαθανασίου: Οργανωτικό Γραφείο
Γ. Παπαθεοδώρου: Τομέας Πολιτισμού
Μ. Ρεπούση: Τομέας Παιδείας
Χ. Σταυρόπουλος: Οργανωτικό Γραφείο
Ντ. Τσικαρδάνη: Οργανωτικό Γραφείο
Δ. Χατζησωκράτης: Τομέας Οικονομικής πολιτικής, Διεύθυνση Κοινοβ. Ομάδας
Χ. Χωμενίδης: Κοινωνία Πολιτών, ΜΚΟ, Εθελοντισμός

Στην Ε.Ε. μετέχουν επίσης ο πρόεδρος Φ. Κουβέλης και ο γραμματέας Σπ. Λυκούδης

19 Απριλίου 2011

Σπ. Λυκούδης: «Το χρέος της χώρας δεν είναι διόδια»



Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδης επισημαίνει ότι «δεν ανήκουμε στους “πρόθυμους” να δουν τη χώρα να καταστρέφεται»

«Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν μετατρέπουν σε πολιτική τις φαντασιώσεις τους, αλλά την αισιοδοξία της βούλησής τους και την πίστη τους στον ορθό πολιτικό λόγο» λέει σε συνέντευξή του στο «BHMAonline» ο κ. Σπ. Λυκούδης, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Ο πρώτος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ απορρίπτει το «δεν πληρώνω - δεν πληρώνω» για το δημόσιο χρέος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το χρέος της χώρας δεν είναι διόδια».

Απαντά αιχμηρά όταν τον ρωτάμε για τα χειροκροτήματα των συνέδρων σε σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου κατά το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι όπως και με τους άλλους προσκεκλημένους ομιλητές, οι σύνεδροι χειροκρότησαν όπου συμφωνούσαν και «στα σημεία που δεν συμφωνούσαν έμειναν ευγενικά σιωπηλοί. Είναι αληθές ότι δεν διανοήθηκαν ούτε να τους γιουχαΐσουν ούτε να τους γιαουρτώσουν»...

Επιμένει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συγκλίνει με τις δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά προσθέτει ότι «δεν ανήκουμε και στους “πρόθυμους” να δουν τη χώρα να καταστρέφεται, όπως δυστυχώς εμφανίζονται να είναι οι αφελείς και ανιστόρητοι κατήγοροί μας». Ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει αυτόνομη παρουσία και θα διεκδικήσει με βάση το πρόγραμμά της την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αποφεύγει όμως να εστιάσει στις επιλογές της ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά για κυβέρνηση συνεργασίας με προϋποθέσεις προγραμματικής συμφωνίας. Κατά την άποψή του, η Αριστερά τού «όχι σε όλα» «είναι χώρος πολιτικού περιθωρίου άρα ακίνδυνη για το πολιτικό κατεστημένο και το σύστημα».

– Το σύνθημα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 1ο συνέδριο ήταν «Οχι άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς αλλά ένα άλλο κόμμα της Αριστεράς».
Τι νέο φέρνετε;
«Η Δημοκρατική Αριστερά φιλοδοξεί να καταγραφεί ως ένα κόμμα της Αριστεράς με σύγχρονο, δημιουργικό και θετικό πολιτικό λόγο. Εκτιμούμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια Αριστερά που δεν θα αρχίζει και θα τελειώνει μόνο με τον καταγγελτικό λόγο για τις στείρες πολιτικές των αντιπάλων της αλλά παράλληλα θα επιχειρεί να προτείνει λύσεις και πολιτικές διεξόδου. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν μετατρέπουν σε πολιτική τις φαντασιώσεις τους, αλλά την αισιοδοξία της βούλησης τους και την πίστη τους στον ορθό πολιτικό λόγο. Αυτό σημαίνει ένα άλλο κόμμα της Αριστεράς».

– Τι σηματοδοτεί η θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι σύνεδροι στον κ. Γ. Παπανδρέου. Τον διέκοψαν δύο φορές με χειροκροτήματα όταν μιλούσε...
«Οι σύνεδροι του πρώτου μας συνεδρίου χειροκρότησαν τον κ. Παπανδρέου, αλλά και την κυρία Μπακογίαννη και τον αντιπρόσωπο των Οικολόγων - Πράσινων και τον κ. Δ. Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Μάνο κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους σε σημεία που συμφωνούσαν, ως ώριμοι, υπεύθυνοι και σοβαροί οικοδεσπότες απέναντι σε προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Στα σημεία που δεν συμφωνούσαν έμειναν ευγενικά σιωπηλοί. Είναι αληθές ότι δεν διανοήθηκαν ούτε να τους γιουχαΐσουν ούτε να τους γιαουρτώσουν».

 
– Πάντως σας κατατάσσουν στους «πρόθυμους» για συγκλίσεις με κόμματα εξουσίας μαζί με άλλα μικρότερα κόμματα στο πλαίσιο εθνικής συνεννόησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση;
«Εχουμε πολλές φορές τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε και να συγκλίνουμε με τις πολιτικές που έφεραν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση, άρα και με τους φορείς αυτών των πολιτικών, δηλαδή τις δυνάμεις του δικομματισμού. Αλλά δεν ανήκουμε και στους “πρόθυμους” να δουν τη χώρα να καταστρέφεται, όπως δυστυχώς εμφανίζονται να είναι οι αφελείς και ανιστόρητοι κατήγοροι μας».

– Οι δημοσκοπήσεις δεν σας δίνουν τον αέρα του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Είναι πονοκέφαλος για τη Δημοκρατική Αριστερά να καταφέρει να περάσει αυτό το κατώφλι;
«Λόγω του Συνεδρίου μας γύρισα και εγώ και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ όλη την Ελλάδα. Είδα πολύ καλά αν έχουμε ή όχι αέρα εισόδου στη Βουλή. Σας διαβεβαιώ ότι στην επόμενη Βουλή η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει την κοινοβουλευτική της ομάδα. Αλλωστε οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Public Issue και της Κάπα Research (με αναγωγή) μας δείχνουν να περνάμε το κατώφλι».

– Με ποια κόμματα νιώθετε μεγαλύτερη συγγένεια;
«Αποφεύγω την έννοια της “πολιτικής συγγένειας” γιατί είναι διακινδυνευμένη. Προτιμώ την έννοια της “πολιτικής γειτνίασης”. Στην πολιτική “γεωγραφία” λοιπόν έχουμε εξ αριστερών μας το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ δεξιών μας το ΠαΣοΚ».

– Υπάρχουν τάσεις, όπως στον ΣΥΝ, μέσα τη Δημοκρατική Αριστερά;
«Στη Δημοκρατική Αριστερά δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα διαμορφωμένες τάσεις. Διαφορετικές προσεγγίσεις και αποχρώσεις υπάρχουν, τάσεις δεν έχουν διαμορφωθεί».

– Ο ΣΥΝ κάλεσε τη Δημοκρατική Αριστερά να ενταχθεί στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να συμμετέχει στην καμπάνια ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ. Τι απαντάτε;
«Σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα ενταχθούμε, θα το αποφασίσουμε μέσα από τις συντεταγμένες μας διαδικασίες. Η αντίθεση μας στο Σύμφωνο για το Ευρώ είναι δεδομένη και η ανάγκη κοινών αγώνων για την απόκρουση του περιεχομένου του επίσης δεδομένη. Τώρα, αυτοί οι αγώνες με ποιους και κυρίως πώς θα γίνουν είναι ζητούμενο».

– Αν και η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, του χρόνου επιμήκυνσης αλλά και του ευρωομολόγου, δεν σας έχουμε ακούσει για μιλάτε για απεχθές χρέος και για διαγραφή μέρους του. Γιατί;
«Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για “απεχθές χρέος”; Αν εννοούμε χρέος που μας είναι απεχθές, που δεν μας αρέσει, τότε προφανώς να το λέμε και να το φωνάζουμε. Αν δίνουμε όμως στον όρο πολιτικό περιεχόμενο, τι ακριβώς εννοούμε; Δεν δανείστηκε τα τεράστια ποσά μια ανεξέλεγκτη δικτατορία και δεν δημιούργησε το χρέος μια ομάδα στρατοκρατών χωρίς νομιμοποίηση. Εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον ελληνικό λαό δανείστηκαν και καταχρέωσαν με την κάκιστη διαχείρισή τους τον τόπο. Να τους καταγγείλουμε και να αποκρούσουμε τις πολιτικές τους, χίλιες φορές ναι, αλλά με ευθύνη και σοβαρότητα. Το χρέος της χώρας δεν είναι διόδια».

– Εχετε δηλώσει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ οδηγεί σε αδιέξοδα. Πιστεύετε ότι το ΠαΣοΚ έχει περιθώρια να αλλάξει πολιτική;
«Οι σωστοί στόχοι και οι λαϊκοί αγώνες αλλάζουν κοινωνίες ολόκληρες, πολύ περισσότερο επομένως μπορούν να αλλάξουν κόμματα και πολιτικές».

– Ο κ. Κουβέλης είχε προτάξει ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα θεωρεί άκριτα ως δίκαιο αίτημα την υπεράσπιση κάθε κεκτημένου και δεν θα χαϊδεύει συντεχνίες στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Μπορείτε να ονοματίσετε συντεχνίες τέτοιου είδους;
«Οσες ομάδες υποστηρίζουν με συντεχνιακό φανατισμό τα προνόμιά τους αδιαφορώντας για τη συνολική κίνηση της κοινωνίας. Κλασικό παράδειγμα πρόσφατο, οι ιδιοκτήτες φορτηγών».,

– Από την άλλη, πείτε μας κεκτημένα που είναι δίκαιο ως αίτημα να μην πληγούν...
«Κεκτημένα που δεν μπορούν να πληγούν είναι π.χ. οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, οι κατώτατοι μισθοί και συντάξεις κ.ά.».

– Η μέχρι τώρα πορεία των δημάρχων που στηρίξατε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη,
του κ. Γιώργου Καμίνη και του κ. Γιάννη Μπουτάρη, σας βρίσκει ικανοποιημένους;
«Η μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ήταν μια τεράστια ανάσα για τους πολίτες τους. Ο Γ. Καμίνης και ο Γ. Μπουτάρης παρέλαβαν καταχρεωμένους δήμους με αβέβαιο το μέλλον τους και με βουνό τα προβλήματά τους. Δουλεύουν νυχθημερόν με τους συνεργάτες τους για να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουν πολλά πράγματα».


http://www.tovima.gr/politics/

12 Απριλίου 2011

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τον κ. Πρωθυπουργό με θέμα: Πυρηνικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας



Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα στα ιαπωνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από πυρηνική ενέργεια και τις ανυπολόγιστες ενδεχόμενες συνέπειες, όχι μόνο για τον λαό της Ιαπωνίας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καταδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο, ότι η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία θεωρείται από όλους τους ειδικούς η πλέον θωρακισμένη τεχνολογικά χώρα σε ότι αφορά την αντισεισμικότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων, έδειξε σε όλη την ανθρωπότητα ότι εντέλει δεν υπάρχει πλήρως ασφαλής χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Σε ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό στην Μεσόγειο, αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στη νότια Γαλλία –μια επίσης σεισμογενής ζώνη- , ενδεχομένως θα μπορούσαν να πληγούν αντίστοιχα, προκαλώντας άμεση απειλή για τους λαούς της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής . Το ίδιο θα μπορούσε δυνητικά να συμβεί και  εφ’ όσον υλοποιηθεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, η οποία έχει προγραμματίσει την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων σε εξαιρετικά σεισμογενείς περιοχές. Παρόμοιους σχεδιασμούς έχουν ανακοινώσει και άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, οπού ακόμα συνεχίζει να λειτουργεί το Κοζλοντούι.





Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να  αποκλείσει οριστικά σχέδια και μελέτες, που προτείνουν την μελλοντική εξασφάλιση ενέργειας για τη χώρα μας  από πυρηνικές εγκαταστάσεις ;

Προτίθενται να υιοθετήσουν την πρότασή μας για ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διακοπεί δια παντός η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικές εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου και των υποψήφιων προς ένταξη χωρών;
12.4.11

Ο ερωτών  βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

Εκλογή Γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς


Συνεδρίασε το Σάββατο 9 Απριλίου η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα και 17μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε σύνολο 111 μελών ψήφισαν 102 μέλη της Κ.Ε.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής προτάθηκε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος και εξελέγη με ποσοστό 75%(76 ψήφοι υπέρ και 26 λευκά).



Στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία μετέχουν o Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,  εκλέχτηκαν οι:
Γιάννης Πανούσης, Σταύρος Λιβαδάς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Κακουλίδης, Σάκης Παπαθανασίου, Μαρία Ρεπούση, Ντόρα Τσικαρδάνη, Στέφανος Μπαγεώργος, Θόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Βαγγέλης Ζορκάδης,  Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Γεράσιμος Γεωργάτος, Γιάννης Παπαθεοδώρου,  Δώρα Καλλιπολίτη και Χρήστος Χωμενίδης.

9 Απριλίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας, οι δυνάμεις της δημοκρατικής και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, κατέγραψαν μια περήφανη νίκη σε βάρος των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης με αποκορύφωμα την εκλογή του Γιώργου Καμίνη ως Δημάρχου Αθηναίων.

Αυτή τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, το συντηρητικό κατεστημένο της χώρας μας δεν μπορεί να το αποδεχθεί και προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να καλύψει ανομίες και ατασθαλίες χρόνων και για να εμποδίσει την νέα δημοκρατική δημοτική πλειοψηφία από το να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να ανατρέψει τα πάντα σε όφελος των δημοτών.

Η απελθούσα δημοτική αρχή του κου Κακλαμάνη, που  έφυγε έχοντας αφήσει ένα Δήμο υπερχρεωμένο, ένα ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων που στηριζότανε στις ομηρίες και στο «μπλοκάκι», χωρίς να φροντίσει, όσο ήταν καιρός, να αποκαταστήσει όσους από τους συμβασιούχους θα μπορούσαν να αποκατασταθούν, αφού διασπάθισε και κατασπατάλησε σε έωλες διαδικασίες τα λεφτά των Αθηναίων πολιτών, σήμερα υποθάλπει και υποδαυλίζει, δημαγωγόντας ασύστολα, ένα πρόβλημα που δεν επιδέχεται λαικισμών.

Το πρόβλημα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο της Αθήνας είναι υπαρκτό, δεν αφορά όμως την σημερινή δημοτική αρχή,  δημιουργήθηκε από την διοίκηση Κακλαμάνη , δεν επιδέχεται εύκολων λύσεων ενώ παράλληλα βρίσκεται στον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι παλιές διοικήσεις του Δήμου της Αθήνας δεν ήθελαν τις καθαρές εργασιακές σχέσεις, επέλεγαν το μπλοκάκι και την ομηρία επί πολλά έτη, για να εξυπηρετούν, για να εξαρτούν συνειδήσεις, για να ικανοποιούν πελατειακές, προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις  και για να συντηρούν  ένα  καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας.

 Όλα αυτά σε βάρος ανθρώπων, οικογενειακών προυπολογισμών και ψυχών. 

Η  επιλογή της νέας δημοτικής αρχής είναι στον αντίποδα των παραπάνω, καθαρές εργασιακές σχέσεις, έντιμη και αντικειμενική επικοινωνία με τους εργαζόμενους.
Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, παρότι οι κύκλοι της ανωμαλίας σχεδιάζουν κλιμάκωση των προκλήσεων και την ακύρωση του συνόλου της δημοτικής δουλειάς.

Πιστεύουμε ότι όσοι έχουν σειρά ετών εργασίας με το περίφημο «μπλοκάκι», θα μπορούσαν σε συννενόηση με την κυβέρνηση και κοινοβουλευτικούς θεσμούς να μοριοδοτηθούν με κάποιο ποσοστό σε προκηρύξεις  του ΑΣΕΠ, επίσης θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια ρύθμιση έτσι ώστε όσοι έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο να υπαχθούν στην δυνατότητα επιδότησης του ΟΑΕΔ, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί με το υφιστάμενο καθεστώς.

Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή θα μελετήσει σε βάθος τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό και θα προγραμματίσει με γνώμονα την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση την οργάνωση των υπηρεσιών του.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας να σταματήσουν τις καταλήψεις των δημοτικών  χώρων, να προστρέξουν σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την δημοτική αρχή, να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείται ούτε και μπορεί να επιλυθεί από τον Δήμο της Αθήνας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί δημοτικές και πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν προσφέρονται για λαικισμό και δημαγωγία και επιτέλους να πουν την αλήθεια στους εργαζόμενους

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τη νέα δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη να δώσουν στο φως όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους  για τις έκνομες πράξεις της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι μάσκες έπεσαν,  η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η αυτονομία της αυτοδιοίκησης θα επικρατήσουν.

ΑΘΗΝΑ 7/4/2011

6 Απριλίου 2011

«Συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης»


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης κινείται σε συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λογική.
Τα σχέδιο στοχεύει μεθοδευμένα στην κατασκευή ευνοϊκών συσχετισμών για τον έλεγχο των κεντρικών οργάνων της ΤΑ από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και υποβαθμίζει το κύρος τους σε μια περίοδο που χρειάζεται η συμβολή ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για τη δημοκρατική εμβάθυνση και την αξιοπιστία των θεσμών, για την τοπική ανάπτυξη και την ενίσχυση της δοκιμαζόμενης κοινωνικής συνοχής.
Ειδικότερα:

1)Ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ αλλοιώνει τους συσχετισμούς των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, όπως αυτοί εκφράστηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και κομματικοποιεί απολύτως τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο ΠΔ δεν αναπαράγει απλώς το συγκεντρωτικό μοντέλο, αλλά, επιπλέον, επιχειρεί να συνθλίψει τις ανεξάρτητες φωνές, που, όμως, τις εμπιστεύτηκε μεγάλος αριθμός πολιτών και με την επικράτησή τους έδωσαν ένα διαφορετικό μήνυμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

2)Η αυτοδιοίκηση παραμένει άμεσα εξαρτημένη από την κεντρική διοίκηση, αφού δεν της επιτρέπεται να σχεδιάσει και να αποφασίσει αυτοτελώς τα του "οίκου" της.

3)
Τα συλλογικά όργανα (συμβούλια ΠΕΔ/ΚΕΔΕ) πρέπει να αναδεικνύονται από ευρύτερα σώματα ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων και των ανεξάρτητων φωνών και η ισότιμη συμμετοχή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. .

Προτείνουμε η ΓΣ της ΚΕΔΕ να αποτελείται από 650 μέλη (325 δήμαρχοι, 325 δημοτικοί σύμβουλοι) και να εκλέγονται με απλή αναλογική, χωρίς τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο ΠΔ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην αυτονομία και στο "αυτοδιοίκητο" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αγωνιστούν για την ενίσχυση του παραπάνω πολιτικού πλαισίου.

4 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Ανδρέα Μόσχου


Η πόλη μας είναι πολύ πιο φτωχή από σήμερα.


Ο Ανδρέας Μόσχος υπήρξε ένας σημαντικός συμπολίτης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γνήσιος πατριώτης και αληθινός δημοκράτης, ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ακούραστος, σφράγισε με την δραστηριότητά του την ανάπτυξη των  εκπαιδευτικών υποδομών στη πόλη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα τον κρατάει πάντα ζωντανό στη μνήμη μας η μεγάλη του προσφορά. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

4 Απριλίου 2011
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

3 Απριλίου 2011

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Η νεοεκλεγείσα  Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελείται από 110 μέλη και τον πρόεδρο του κόμματος. Η σειρά εκλογής είναι η εξής:


ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ       
ΑΘΗΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ       
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ       
ΑΝΗΨΙΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ       
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥΣΟΦΙΑ   
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ      
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ       
ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΡΚΟΣ       
ΒΛΑΧΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ       
ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ       
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ       
ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ       
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ       
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ       
ΔΕΛΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ       
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ       
ΔΙΟΓΟΣ ΜΑΚΗΣ       
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ       
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ       
ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ       
ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ       
ΗΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ       
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ       
ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ       
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΩΓΩ       
ΚΑΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ       
ΚΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ       
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ       
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ       
ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ (ΞΕΝΟΣ)       
ΚΙΝΤΗ ΒΑΣΩ       
ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ       
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ       
ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ       
ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ΘΕΜΗΣ       
ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ ΣΟΥΛΑ       
ΚΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ       
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ       
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ       
ΛΙΒΑΔΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ       
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΓΙΟΥΛΙΑ       
ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ       
ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ       
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ       
ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ       
ΜΑΓΕΙΡΟΥ ΕΛΕΝΑ       
ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ       
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ       
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ       
ΜΑΤΣΑΓΓΑΝΗΣ ΜΑΝΟΣ       
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ       
ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ       
ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ       
ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ       
ΝΙΩΤΗ ΣΤΕΛΛΑ       
ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ       
ΟΚΛΑΝΤ ΑΣΤΡΙΝΤ-ΖΩΗ       
ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ       
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ       
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ       
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ       
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣΤΑΚΗΣ       
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑ       
ΠΑΠΑΧΕΛΛΑ ΝΕΛΛΗ       
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ       
ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ       
ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ       
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ       
ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ       
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ       
ΣΑΜΑΝΤΑΣ ΤΕΛΗΣ       
ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ       
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΒΑΣΩ       
ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΣΠΙΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΑ       
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ       
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ       
ΤΡΑΪΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ       
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ       
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ       
ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ       
ΤΣΙΤΗΛΟΥ ΣΟΝΙΑ       
ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ       
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΑΡΗΣ       
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ       
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ       
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ       
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΝΙΚΟΣ       
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ       
ΧΑΛΒΑΤΖΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ       
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΊΑ       
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΔΩΡΑ       
ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       
ΨΑΛΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ       
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ