Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

9 Απριλίου 2011

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας, οι δυνάμεις της δημοκρατικής και ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, κατέγραψαν μια περήφανη νίκη σε βάρος των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης με αποκορύφωμα την εκλογή του Γιώργου Καμίνη ως Δημάρχου Αθηναίων.

Αυτή τη μεγάλη νίκη της δημοκρατίας, το συντηρητικό κατεστημένο της χώρας μας δεν μπορεί να το αποδεχθεί και προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να καλύψει ανομίες και ατασθαλίες χρόνων και για να εμποδίσει την νέα δημοκρατική δημοτική πλειοψηφία από το να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να ανατρέψει τα πάντα σε όφελος των δημοτών.

Η απελθούσα δημοτική αρχή του κου Κακλαμάνη, που  έφυγε έχοντας αφήσει ένα Δήμο υπερχρεωμένο, ένα ανήθικο καθεστώς εργασιακών σχέσεων που στηριζότανε στις ομηρίες και στο «μπλοκάκι», χωρίς να φροντίσει, όσο ήταν καιρός, να αποκαταστήσει όσους από τους συμβασιούχους θα μπορούσαν να αποκατασταθούν, αφού διασπάθισε και κατασπατάλησε σε έωλες διαδικασίες τα λεφτά των Αθηναίων πολιτών, σήμερα υποθάλπει και υποδαυλίζει, δημαγωγόντας ασύστολα, ένα πρόβλημα που δεν επιδέχεται λαικισμών.

Το πρόβλημα με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο της Αθήνας είναι υπαρκτό, δεν αφορά όμως την σημερινή δημοτική αρχή,  δημιουργήθηκε από την διοίκηση Κακλαμάνη , δεν επιδέχεται εύκολων λύσεων ενώ παράλληλα βρίσκεται στον δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι παλιές διοικήσεις του Δήμου της Αθήνας δεν ήθελαν τις καθαρές εργασιακές σχέσεις, επέλεγαν το μπλοκάκι και την ομηρία επί πολλά έτη, για να εξυπηρετούν, για να εξαρτούν συνειδήσεις, για να ικανοποιούν πελατειακές, προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις  και για να συντηρούν  ένα  καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας.

 Όλα αυτά σε βάρος ανθρώπων, οικογενειακών προυπολογισμών και ψυχών. 

Η  επιλογή της νέας δημοτικής αρχής είναι στον αντίποδα των παραπάνω, καθαρές εργασιακές σχέσεις, έντιμη και αντικειμενική επικοινωνία με τους εργαζόμενους.
Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, παρότι οι κύκλοι της ανωμαλίας σχεδιάζουν κλιμάκωση των προκλήσεων και την ακύρωση του συνόλου της δημοτικής δουλειάς.

Πιστεύουμε ότι όσοι έχουν σειρά ετών εργασίας με το περίφημο «μπλοκάκι», θα μπορούσαν σε συννενόηση με την κυβέρνηση και κοινοβουλευτικούς θεσμούς να μοριοδοτηθούν με κάποιο ποσοστό σε προκηρύξεις  του ΑΣΕΠ, επίσης θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια ρύθμιση έτσι ώστε όσοι έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο να υπαχθούν στην δυνατότητα επιδότησης του ΟΑΕΔ, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί με το υφιστάμενο καθεστώς.

Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική αρχή θα μελετήσει σε βάθος τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό και θα προγραμματίσει με γνώμονα την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση την οργάνωση των υπηρεσιών του.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας να σταματήσουν τις καταλήψεις των δημοτικών  χώρων, να προστρέξουν σε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την δημοτική αρχή, να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείται ούτε και μπορεί να επιλυθεί από τον Δήμο της Αθήνας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί δημοτικές και πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν προσφέρονται για λαικισμό και δημαγωγία και επιτέλους να πουν την αλήθεια στους εργαζόμενους

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τη νέα δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη να δώσουν στο φως όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους  για τις έκνομες πράξεις της απελθούσας δημοτικής αρχής.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, οι μάσκες έπεσαν,  η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η αυτονομία της αυτοδιοίκησης θα επικρατήσουν.

ΑΘΗΝΑ 7/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου