Θεμελιώδεις αρχές

...«δημοκρατικός σοσιαλισμός - αριστερός ευρωπαϊσμός - μεταρρυθμιστική στρατηγική –οικολογική εγρήγορση»...

18 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ & ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟ

 




         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεπτέμβριος 2010

 Σε σύσκεψη μελών και φίλων της Αριστεράς, αποφασίστηκε η συγκρότηση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον νέο Δήμο “Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας”.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εν ενεργεία μέλη, νέοι ενδιαφερόμενοι, αλλά και παλιοί αποστασιοποιημένοι, γυναίκες και άντρες, με πηγαίο, αυθόρμητο και απελευθερωτικό λόγο κατέθεσαν τις σκέψεις τους και τον προβληματισμό τους, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία τους και την διάθεση τους να συμβάλλουν στο ελπιδοφόρο νέο εγχείρημα.

Οι ιδέες, οι αρχές και η ταυτότητά μας είναι ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική εγρήγορση.

Η πολιτική των συμμαχιών, των συνεργασιών, των κοινών επεξεργασιών με συμπολίτες μας, που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, είναι βασική προϋπόθεση για να αναδειχτούν σε τοπικό επίπεδο εναλλακτικές πολιτικές προοδευτικού χαρακτήρα και κοινής αποδοχής. Δεν μας εκφράζουν σεχταριστικές και μεμονωμένες, προσωπικού χαρακτήρα, πολιτικές και επιλογές, οι οποίες αντικειμενικά βλάπτουν την ιστορία της αριστεράς στην περιοχή μας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές οφείλουν να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και για την κυβερνητική πολιτική συνολικά. Οι Δημοτικές Εκλογές είναι για να μιλάμε, να συνεργαζόμαστε και να δρούμε προς όφελος της πόλης και όχι για να διαγκωνιζόμαστε για τις πολιτικές μας διαφορές και τις ιδεολογικές επιλογές και ενδεχομένως αγκυλώσεις. Θέλουμε να αναλαμβάνουμε διοικητικές ευθύνες, στο μέτρο που μας αναλογεί, για το μέλλον της πόλης που ζούμε και δεν μας αρκεί η ψυχρή και άνευ σημασίας καταγραφή κομματικών ποσοστών.

Σίγουρα η Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα ορισμένο σκεπτικό, αποτελεί τμήμα της κρίσης του συνολικού πολιτικού συστήματος και οι οικονομικές επιπτώσεις στην χρηματοδότησή της έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής της . Κατά συνέπεια, απαιτούνται πολιτικές που θα ανατρέπουν αυτό το κακό κλίμα και θα ενισχύουν την αξιοπιστία, την αξιοκρατία -καταπολεμώντας τις πελατειακές σχέσεις-, την δημοκρατική διεύθυνση, την χρηστή οικονομική διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος, την βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου. Τέτοιες πολιτικές εφαρμόζει ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ συνδυασμός ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σταύρο Κόντο και γι' αυτό η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει την προσπάθεια αυτή μετέχοντας ενεργά στην παράταξη για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010
Στα πλαίσια της σύσκεψης συστήθηκε Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα προωθήσει την δράση του κόμματος στην περιοχή μας μέχρι το Συνέδριο.

Μέλη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής:
Αλαφάκης Δημήτρης
Βατίδης Μάνος
Γεωργούλας Κώστας
Δάγγουρας Νίκος
Ευαγγελινός Κώστας

Ιγγλέζος Ηλίας
Καστανάς Λεωνίδας
Λυριτζής Γιάννης
Πουλάκης Γιάννης
Ρεμούνδου Ατσονίου Βέρα
Φούτρη Λίλιαν






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου